США обговорюють з Польщею передачу Україні винищувачів

4356 0
Країни визначають, які можливості США могли б надати для підтримки Польщі, якщо вона вирішить перекинути літаки до України.
Фото: GETTY

Фото: GETTY

Сполучені Штати та Польща обговорюють можливість надання Україні винищувачів. Зокрема, країни визначають, які можливості США могли б надати для підтримки Польщі, якщо вона вирішить перекинути літаки до України. Про це повідомляє CNN.

Читайте також: «Скільки ще треба відірваних рук, ніг і голів». Зеленський про закриття неба над Україною

Представник Білого дому заявив, що відправка винищувачів в Україну є самостійним рішенням, яке може ухвалити будь-яка країна. Для цього необхідно опрацювати безліч логістичних питань, в тому числі те, як літак перекинуть з Польщі в Україну.

Також зі слів законодавців, які брали участь у розмові з Володимиром Зеленським напередодні, що президент України зауважив, що Польща дала сигнал про готовність відправити винищувачі МіГ, але лише чекає, поки США це дозволять.

Додамо, що Польща, Словаччина та Болгарія мали надати Україні 70 радянських винищувачів таких як МіГ-29. Однак згодом ці країни ЄС офіційно заявили, що не збираються передавати Україні бойові літаки.

Нагадаємо, що НАТО не погоджується закривати небо над Україною. Водночас в Офісі президента вважають, що це не остаточне рішення, і країни-члени Альянсу все ж можуть надати протиповітряну оборону Україні. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!