Україна

США оголосили про пакет озброєнь для України на 300 млн доларів

566 0
До пакету увійшли артсняряди, боєприпаси для HIMARS, ракети для ППО.
фото умовне

фото умовне

Сполучені штати Америки оголосили пакет озброєнь для України на 300 млн доларів. Це перший такий пакет від США у 2024 році. Про це повідомив кореспондент Голос Америки Остап Яриш.

За його словами, до пакету увійшли артсняряди, боєприпаси для HIMARS, ракети для ППО та інше. 

Читайте також: ЄС планує поставити в Україну майже 170 тисяч артснарядів

«Для виділення пакету Білий дім використав залишкові кошти, схвалені Конгресом ще раніше. Втім, у Пентагоні підкресили: грошей на поповнення власних запасів зброї у США поки немає», – додав журналіст. 

Нагадаємо, у Європейському парламенті схвалили надання Україні пакета допомоги на 50 мільярдів євро — Ukraine Facility. Програма передбачає надання Україні цих коштів впродовж 2024-2027 років. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!