ЄС планує поставити в Україну майже 170 тисяч артснарядів

503 0
Нині артилерійські снаряди є «абсолютним пріоритетом».
Фото: Умовне

Фото: Умовне

Європейський Союз до кінця березня прагне передати Україні майже 170 тисяч артилерійських боєприпасів. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумками розмови з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем.

Він наголосив, що нині артилерійські снаряди є «абсолютним пріоритетом». Тому ЄС також працює над подальшим збільшенням обсягів поставок.

Читайте також: Японія надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 12,1 млрд доларів

Кулеба зауважив, що ЄС вже ухвалив «історичні рішення» щодо надання зброї Україні, запровадження санкцій проти росії, початку переговорів про вступ України в ЄС та підтримки «формули миру». 

Під час розмови європейський дипломат підтвердив повну солідарність ЄС з Україною. 

«ЄС підтримує Україну з першого дня, і ми продовжуватимемо це робити з одним ключовим пріоритетом: я закликаю держави-члени надати додаткову військову підтримку», – наголосив Боррель.

Зазначимо, що 24 лютого, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії також прибули до Києва, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю російського вторгнення. Також до Києва з візитом приїхав колишній премʼєр Великої Британії Борис Джонсон.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!