США почали постачати Україні реактивні системи залпового вогню, – Нуланд

1944 0
РСЗВ вже постачаються.
Фото: mil.in.ua

Фото: mil.in.ua

Сполучені Штати почали постачати Україні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та працюють з іншими союзниками з НАТО, щоби Україна отримала більше реактивних систем. Про це розповіла заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд, повідомляє Європейська правда.

Читайте також: Путін не відмовився від штурму «Азовсталі». Планує залучити туди росгвардію і ФСБ

За її словами, реактивні системи залпового вогню, а також артилерія, є в останньому пакеті допомоги від США.

«Системи РСЗВ ми вже постачаємо», – каже Вікторія Нуланд.

Також, за її словами, США зараз працюють з іншими союзниками з НАТО з метою, щоби Україна отримала більше реактивних систем.

Щодо боєздатності українських літаків, то вже є кілька держав НАТО, які постачають Україні складові, які дозволяють їй підняти у повітря більше літаків.

«Ви зараз маєте більше літаків на бойовому чергуванні, аніж ще тиждень тому, саме у результаті того, що отримали від союзників запчастини та інше до них… Отже, щоби бути абсолютно чіткою, перерахую: РСЗВ вже постачаються; є союзники, які працюють над літаками; а крім цього, є величезна кількість запчастин для військових літаків, які вже змінюють ситуацію», – заявила заступниця держсекретаря.

Нагадаємо, що на Харківщині прикордонники визначили місця зосередження противника, їхніх засобів протиповітряної оборони та артилерії і передали інформацію Збройним силам України, які й знищили три РЗСВ та ППО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!