Стало відомо, коли відбудеться всеукраїнський радіодиктант

1646 0
Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Радіодиктант національної єдності цього року традиційно відбудеться у День української писемності та мови – 9 листопада. Розпочнеться він об 11:00 год. Авторкою тексту є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а сам диктант читатиме акторка Ада Роговцева. 

Джерело: член правління «Суспільного» Дмитро Хоркін в ефірі «Українського радіо» 5 жовтня

До методичної роботи над радіодиктантом також долучиться мовознавиця Лариса Масенко. Диктант можна буде слухати по всій країні на хвилях «Українського радіо» та «Радіо Культура». Окрім того, він транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах «Суспільного Мовлення».

Читайте також: Завжди треба уважно слухати. Як мешканка Львівщини написала радіодиктант з однією помилкою

До найбільшого українськомовного флешмобу зможуть приєднатися мільйони українців за кордоном.

«Цьогорічний Радіодиктант — це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас», – зауважив Дмитро Хоркін.

Зі слів організаторів, написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном. 

«Де б ви не були, де б не знаходились, пишіть Радіодиктант національної єдності разом з нами. Ми не перевіряємо знання, це не форма контролю. Ми хочемо, щоб цей диктант писали люди різних професій та інтересів, щоб показати всьому світу, як нас багато. Головне, що ми всі об’єднаємося», – закликав українців Дмитро Хоркін.

Зазначимо, що традиційний щорічний Радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році. Торік автором тексту та читцем радіодиктанту був український письменник Юрій Андрухович.

Нагадаємо, минулого року вчителька Надія Палій із села Добросин Львівської області написала радіодиктант з однією помилкою та посіла друге місце.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!