Стало відомо, коли українці зможуть вільно купувати вогнепальну зброю

1268 0
70% українців підтримали право на вільне володіння зброєю.
Фото: Час пік

Фото: Час пік

З 2023 року українці зможуть вільно володіти короткоствольною зброєю. Відповідне законодавство приймуть впродовж літа-осені. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

«Українці дали однозначну відповідь щодо дозволу на вільне володіння зброєю. 70% з опитаних підтримали право на вільне її носіння. Підкреслю, що мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Міністр оборони закликав взяти участь в опитуванні щодо ставлення до обігу зброї в Україні

Він зазначив, що міністерство погоджується з рішенням українців, і вже готують зміни до другого читання законопроєкту. Відповідне законодавство приймуть впродовж літа-осені. Після цього певний організаційний час запускатимуться відповідні реєстри зброї.

«Можливо будуть внесені додаткові рішення, щоб ми могли зберігати контроль за обігом зброї: перевіряти чия вона, як відбуватиметься процес реєстрації, в які періоди власник зброї має проходити перевірки», – додає радник міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, в умовах війни більш ніж удвічі зросла кількість тих, хто підтримує надання громадянам України права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами. 23 травня таку ініціативу підтримали 58%, не підтримали – 39%. Так, вперше за історію дослідження цього питання кількість прихильників ідеї перевищила кількість противників.

Додамо, що в опитуванні щодо володіння зброєю взяли участь понад 1,7 млн українців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!