Україна

Стало відомо, на скільки зростуть пенсії в Україні

1600 0
Середній розмір підвищення пенсій становитиме 322 грн.
фото: Huy Phan

фото: Huy Phan

У березні в Україні збільшаться пенсії. Середній розмір підвищення пенсій становитиме 322 грн, а середня пенсія зросте до 5 717 грн. Про це повідомив прем’єр міністр Денис Шмигаль.

«Індексація торкнеться більше 10 мільйонів українців. 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч «чорнобильців», – додав він.

Читайте також: «Ми на тебе чекали». Як у Львові допомагають одиноким людям

Також з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу. Крім цього цьогоріч, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій.

Нагадаємо, з березня 2024 року в Україні передбачена індексація пенсій, яка впроваджує бальну систему в нарахуванні. Ця система призначена для вирівнювання нерівностей між пенсіонерами, які вийшли на пенсію давно, та тими, хто вийшов нещодавно. Згідно з законом, щорічно з 1 березня проводитиметься індексація.

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!