У Львові врятували 12-річного хлопця, який прибув до лікарні після утоплення

1757 0
Хлопець прийшов до тями і його перевели з реанімації в інше відділення.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Лікарі Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» виходили 12-річного Святослава у вкрай важкому стані, який ледь не втопився в озері. Зараз він почуває себе вже набагато краще. Про це повідомили у лікарні. 

Як йдеться у повідомленні, хлопчик вже прийшов до тями. Його перевели із реанімації до пульмонологічно-алергологічного відділення «Охматдиту» задля лікування дихальних шляхів та подальшого спостереження. Опісля виписки зі шпиталю Святослав разом з мамою поїде на реабілітацію до Прикарпаття. 

Читайте також: Львівські медики повернули слух дитині, яка не чула від народження 

Нагадаємо, до шпиталю 12-річний хлопець поступив у вкрай важкому стані із діагнозом – утоплення у прісній воді. В лікарні кажуть, що вже через 2 хвилини занурення в прісну воду у кров переходить біля 50% води від аспірованої. Значно пізніше вода проникає в кров із шлунка та кишківника. Виникає гіперволемія з вираженою гемодилюцією, гемолізом, гіперкаліємією, гіпонатріємією, гіпокальціємією, гіпохлоремією, гіпопротеїнемією.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!