Політична реклама

Стінописи у 4 храмах Львова відновлять за польські кошти

955 0
Міністерство культури та національної спадщини Польщі профінансує реставраційні роботи у чотирьох храмах Львова. Роботи виконуватимуть спільно українські та польські реставратори у межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини».
Вірменська катедра, фото: Вікіпедія

Вірменська катедра, фото: Вікіпедія

Йдеться про реставрацію стінописів, яку розпочали у минулі роки. Так, цього року майстри працаюватимуть у Вірменській та Латинській катедрах, церкві Петра і Павла, а також церкві св. Антонія.

Зокрема, у Латинській катедрі планують завершити реставрацію та консервація вівтаря Вишневецьких. Вартість робіт становить 500 тис. злотих.

У Вірменській катедрі продовжать реставрацію розпису Яна Генріха Розена та розпочнуть реставрацію і консервацію колони св. Христофора, яка є в проході від вул. Вірменської до вул. Лесі Українки. Вартість відновлення розписів – 100 тис. злотих, а колони – 40 тис. злотих.

Загалом, з 2006 до 2013 року польська сторона вклала у реставраційні роботи Вірменської церкви близько 1, 6 млн злотих, каже представник Міністерства культури та національної спадщини Польщі Міхал Міхальські.

У церкві Петра і Павлів цього року польські та української студенти з академій мистецтв під наглядом їхніх викладачів виконуватимуть роботи з консервації стінопису лівої нави храми

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!