Столиця Ісландії Рейк’явік стала 22 містом-побратимом Львова

799 0
Львів має 22 міста-партнери по всьому світу.
Фото: atlastour.ua

Фото: atlastour.ua

Львів та ісландське місто Рейк’явік підписали угоду про співпрацю між містами. Документ своїми підписами скріпили міський голова Львова та мер міста Рейк’явік Дагур Еггертссон.

Джерело: пресслужба ЛМР

«У цій війні Україна бореться за наші цінності, за права людини, за право бути вільними. Коли ми зустрілися на святкуванні 700-річчя Вільнюса, мер Львова розповів мені про проєкт UNBROKEN. Ця ідея запала мені в серце, і відтоді я ношу подарований браслет UNBROKEN не знімаючи. Я дуже радий, що ми будуємо таку співпрацю. Дякую вам, друзі»зазначив Дагур Еггертссон.

Загалом тепер Львів має 22 міста-партнери у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола та Рейк’явік.

Нагадаємо, що цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучилась до заходів з нагоди Дня Європи. Це свято традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті.

Для довідки

Рейк’явік є найбільшим і найбільш густонаселеним містом Ісландії. Населення – 117 505 осіб. Місто розташоване в районі активної сейсмічної діяльності, тому у місті розроблені системи попередження та евакуації населення.

Громадський транспорт Рейк’явіка працює на водневих двигунах. Це означає, що міські автобуси не викидають у повітря шкідливі речовини. Крім того, місто активно інвестує в інфраструктуру: велодоріжки, парковки, зарядні станції для електроавтомобілів.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!