Суд арештував ексзаступника міністра розвитку громад Лозинського

1081 0
Суд ухвалив змінити підозрюваному запобіжний захід на тримання під вартою.
Фото: Форум місцевого розвитку

Фото: Форум місцевого розвитку

У понеділок, 19 червня, Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід колишньому заступнику Міністра розвитку громад Василю Лозинському. До цього він перебував під цілодобовим домашнім арештом. Його підозрюють в проханні та одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Джерело: САП

Суд зважив на доводи, наведені прокурором САП, та ухвалив змінити підозрюваному запобіжний захід на тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн грн застави. Строк дії запобіжного заходу – до 17 липня 2023 року.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені такі обовʼязки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду;

  • не відлучатися із Львова без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду;

  • повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця

  • роботи;

  • утримуватися від спілкування зі свідками у справі;

  • здати на зберігання до відповідних органів Державної міграційної служби усі свої паспорти громадянина України для виізду за кордон, інші документи, що надають право на виїзд з України та вʼїзд до України;

  • носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, що у січні 2023 року Вищий антикорупційний суд обрав для ексзаступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Раніше Вищий антикорупційний суд арештував ймовірного організатора надання хабаря ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з альтернативою внесення застави 100 000 472 грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!