Суд дозволив будувати ресторан у Стрийському парку на місці зруйнованої вілли

4390 1
У квітні 2019 року компанія-забудовник «Львів-Енергія» знищила частину будівлі замість того, щоб її відновити.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

Восьмий апеляційний адміністративний суд не задовольнив скарги Інспекції ДАБК у Львові, яка намагалась відновити дію свого припису про зупинення будівництва в Стрийському парку. Там забудовник ТОВ «Львів-Енергія» будує ресторан на місці незаконно знесеної будівлі. Про це повідомляють на сайті Наші. Гроші.

Йдеться про реконструкцію колишнього виставкового павільйону під ресторан на вул. Уласа Самчука, 16 у Стрийському парку. У квітні 2019 року компанія-забудовник «Львів-Енергія» знищила частину будівлі замість того, щоб її відновити.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Так, на початку травня Інспекція ДАБК у Львові винесла припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, оскільки фактичні роботи не збігалися із затвердженою проектною документацією. Однак вже у вересні компанія «Львів-Енергія» домоглася скасування цього припису в першій інстанції. Основною причиною скасування було те, що інспекція зробила ряд процедурних помилок, пов’язаних з перевіркою будівництва. 

Візуалізація ЛМР

Інспекція ДАБК у Львові намагалася оскаржити це рішення, однак апеляційний суд позову не задовольнив. Тепер ж компанія «Львів-Енергія» намагається через суд отримати від департаменту економічного розвитку Львівської міської ради довідку про те, що вони не мають платити пайовий внесок.

ТОВ «Львів-Енергія» отримала містобудівні умови та обмеження на реконструкцію будівлі під ресторан у липні 2018 році. Тоді колишній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський заявив, що в цьому проєкті не передбачено ані підйому даху, ані добудови − лише реконструкція в межах стін.

Після того, як забудовник зруйнував частину будівлі, місто вимагало у нього відновити будівлю. При цьому керівник департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник та очільниця Стрийського парку Олена Мазурик отримали догани.

Читайте також: Як може змінитися вілла Бачевських після реконструкції. Візуалізація

Земельну ділянку на вул. Уласа Самчука, 16 в межах Стрийського парку компанія «Львів-Енергія» отримала у квітні 2018 року. Депутати віддали їй дев’ять соток землі в обмежене сервітутне платне користування на 10 років для обслуговування нежитлової будівлі. Саме цей виставковий павільйон перейшов у власність «Львів-Енергії» від Львівської обласної профспілкової організації ПАТ «Львівобленерго», яка до 2018 року була засновником фірми. Протягом 2019 року юристконсультант «Львівобленерго» оскаржував ряд документів, пов’язаних з передачою будівлі у власність «Львів-Енергії», однак в результаті сторони уклали мирову угоду.

Нагадаємо, що у в травні минулого року у Львові в Стрийському парку на вулиці Уласа Самчука, 16 під приводом реконструкції фірма-власник зруйнувала історичну пам’ятку.

Раніше керівник юридичного відділу інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів, коментуючи Tvoemisto.tv подібні випадки руйнування будинків під приводом реконструкції, зазначив, що законодавством України не передбачено чітко, скільки саме повинно залишитись від первинної будівлі для початку реконструкції – це можуть бути і чотири стіни, і лише фундамент.

Зазначимо, що, за даними сайту Youcontrol, власниками ТОВ «Львів-Енергія» є Юрій Ломага – юрист бізнесмена-забудовника та депутата ЛМР Григорія Козловського, та Володимир Фелишин, віце-президент СК «Енергія».

Нагадаємо, у віллі мали облаштувати ресторан, а проект реконструкції мав отримати дозвіл від інспекції ДАБК.



Читайте також:
20 Лютого, 2020 23:53
Павло Ну без схем ця людина просто не вміє. Навіщо платити там де можна вкрасти чи підлаштувати схему.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!