Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у підпалі Церкви на Сихові. Деталі

1729 0
Ужгородець завдав збитків церкві на суму 60 тисяч гривень.
Фото: Суспільне Львів

Фото: Суспільне Львів

У Сихівському районному суді Львова обрали запобіжний захід чоловікові, якого підозрюють у підпалі церкви на Сихові. Про це повідомило «Суспільне» з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Правоохоронці 14 квітня знайшли та затримали зловмисника, який може бути причетним до підпалу храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Ним виявився 31-річний житель Закарпатської області. Йому загрожує позбавлення волі на термін до десяти років.

У суді чоловік сказав, що приїхав до Львова кілька місяців тому, аби жебракувати. Не хотів здійснити підпал дверей церкви, але був у стані сп`яніння та хотів зігрітись. Змову з іншими особами щодо підпалу категорично заперечив.

Читайте також: Пожежу в церкві на Сихові гасили 9 рятувальників. Фото

У реєстрі судових рішень зазначили, що своїми діями чолоік завдав збитків церкві на суму 60 тисяч гривень. Крім того в Ужгороді щодо нього розглядається кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України, чоловік перебував в розшуку та щодо нього застосовувались приводи.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави у розмірі вісімдесят прожиткових мінімумів для працездатних людей, що становить — 214, 720 гривень.

Нагадаємо, що що пожежа сталася 14 квітня о 04:24 на вул. Майдан св. Івана Павла ІІ, 1 в цегляній церкві Різдва Пресвятої Богородиці сталася пожежа. Унаслідок пожежі пошкоджено двоє бічних вхідних дверей у храм, потерпілих немає. 9 рятувальників оперативно локалізували загорання.

Фото: Нацполіція Львівщини

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!