У Львові арештували корпоративні права та нерухомість мережі готелів «Рейкарц»

5385 0
Йдеться про арешт 80% статутного капіталу мережі та об’єкти нерухомості – базу відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок.
Фото: reikartz.com

Фото: reikartz.com

У Львові арештували корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на суму понад 55 млн грн, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин рф. Зокрема, йдеться про 80% статутного капіталу мережі на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості – базу відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: «Список Садового» та шість компаній з російськими власниками у Львові

Наразі здійснюються заходи для передачі арештованого майна в управління АРМА.

Як стало відомо Tvoemisto.tv, йдеться про мережу готелів «Рейкарц» у Львові. За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали низку формальних договорів, з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства-нерезиденти, зареєстровані у Республіці Кіпр. Отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, у подальшому нібито спрямовувався через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету рф, фінансуючи війну в Україні. 

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

Зазначимо, що незадовго до повномасштабного вторгнення рф Tvoemisto.tv опублікувало матеріал про власників найбільших львівських готелів. Для переліку обрали 20 з них, які розташовані в центральній частині міста та в які інвестовані чималі кошти. З'ясувалося, що принаймні три з них так чи інакше пов'язані з російським капіталом, серед яких «Рейкарц Медіваль Львів». Більша ж частина з них мають українські, в тому числі і львівські корені. Лише у двох готелях серед власників виявилися громадяни Європи.

Зазначимо, що ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна» записана низка готелів в Україні, зокрема будівлі готелю «Рейкарц Медіваль Львів» (вул. Друкарська, 9 – Вірменська, 19). Минулого року компанія завершила реставрацію кам'яниці на Вірменській, 19 з пристосуванням під апартаменти. За даними YouControl, частка у 99,9868% у статутному фонді товариства належить кіпрській компанії Reikartz Hotels and Resorts (Cyprus) Limited. Решта – кіпрській Friotron Holdings Limited.

Кінцевим бенефіціаром українського товариства в українському ЄДР зараз вказаний громадянин Туреччини Юрій Васін, зареєстрований в Анкарі, але ще навесні цього року в ЄДР той самий Васін був зазначений громадянином рф з реєстрацією у москві. Раніше серед бенефіціарів товариства були також росіяни Леонід Лаврентьєв і Тімур Родіонов. Підприємство задекларувало виручку у 33,6 млн грн у 2020 р. і 38,1 млн грн у 2019 р.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!