Суд вдруге скасував арешт на ділянку і недобудовану школу в Брюховичах

1396 0
Арешт на ділянку накладали двічі.
Фото: візуалізація проєкту

Фото: візуалізація проєкту

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віталій Радченко скасував арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 гектари та будівлю недобудованої школи в Брюховичах. Арешт на землю наклали вдруге у межах кримінального розслідування, пишуть NGL.media.

Вперше суд скасував арешт у вересні 2022 року, але в грудні його знову відновили. Арешт передбачав, що ділянку не можна продати/передати комусь, а також заборону на користування землею і об’єктами на ній, в тому числі знесення недобудованої школи.

Арешт зняли за клопотанням підприємства громадської організації учасників АТО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця». Саме цій організації у 2020 році безкоштовно передали величезну ділянку для будівництва реабілітаційного центру для ветеранів АТО. Втім, потім виявилось, що цей центр займе там лише 1% загальної площі. Восени 2022 року можливість будівництва заблокувала Львівська міська рада: паркан демонтували, а в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Потім стало відомо, що будівництво на цій ділянці вирішила реалізувати запорізька компанія Sensar Development, за якою стоять брати Марченки, пов’язані з партією «Самопоміч».

Читайте також: Стало відомо, як виглядатиме реабалітаційний центр в Брюховичах

Нещодавно Sensar Development представила оновлений проект забудови, згідно з яким реабілітаційний центр становитиме 2,5-5% від майбутньої забудови. Решта будуть апартаменти. Як зазначив прокурор, ще нема результатів повторної експертизи, а тому, ймовірно, експерт потребуватиме додаткових даних, в тому числі повторного огляду ділянки і об’єкту.

Зазначимо, що на ділянці не буде багатоповерхівок чи торгових центрів, як планували на початку. Проєкт повністю переосмислили і комерційну привабливість вирішили шукати у побудові та адмініструванні готелю. Таким чином щільність забудови ділянки зменшили до 20-25%, а ще – це дало змогу зберегти багаторічні дерева, яким загрожувала вирубка.

Читайте також: Як виглядатиме житловий комплекс на Щурата. У Львові обрали найкращий проєкт

Нагадаємо, що забудовник обіцяє збудувати реабілітаційний центр на 500 квадратних метрів і більше. Щодо термальних джерел, про які у Брюховичах багато говорять, але які поки що ніхто так і не облаштував, то Sensar Development вже проводить початкові роботи з вивчення ґрунту, щоб визначити термальний потенціал на цій ділянці. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!