Суд вчетверте скасував арешт ділянки в Брюховичах, де замість школи хочуть збудувати апартаменти

748 0
Чим обґрунтовували судді таке рішення невідомо, бо його ще не опублікували в реєстрі.
Фото: візуалізація проєкту

Фото: візуалізація проєкту

Львівський апеляційний суд 12 грудня скасував раніше вже вчетверте накладений арешт на земельну ділянку площею 3,46 га на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах, де замість недобудованої школи стартувало будівництво приватних апартаментів. Про це повідомили у NGL.media.

Арешт на ділянку наклали у якості забезпечення позову місцевого мешканця. Він повідомив суду, що готує позов до Львівської міськради, а також до підприємства громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» про скасування рішення про передачу ділянки у постійне користування і реєстрації землі. Арешт наклав суддя Шевченківського районного суду Львова 13 вересня.

Підприємство громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» не погодилось із накладеним арештом і оскаржило його до апеляційного суду. В результаті судді Світлана Бойко, Світлана Копняк і Андрій Ніткевич скасували його. Чим обґрунтовували судді таке рішення невідомо, бо його ще не опублікували в реєстрі.

Читайте також: «Імена злочинців відомі». Чому навколо недобудованої школи в Брюховичах суперечки і що обіцяє забудовник

Нагадаємо, що вперше арешт на землю під недобудованою школою наклали у червні 2021 року. Це сталося у межах розслідування поліції «за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ», тобто зловживання владою або службовим становищем. Потім арешт скасували.

У серпні 2023 року слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віталій Радченко вдруге скасував арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 гектари. Арешт зняли за клопотанням підприємства громадської організації учасників АТО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця». Саме цій організації у 2020 році безкоштовно передали величезну ділянку для будівництва реабілітаційного центру для ветеранів АТО. Втім, потім виявилось, що цей центр займе там лише 1% загальної площі. 

Додамо, що забудовник обіцяє збудувати реабілітаційний центр на 500 квадратних метрів і більше. Щодо термальних джерел, про які у Брюховичах багато говорять, але які поки що ніхто так і не облаштував, то Sensar Development вже проводить початкові роботи з вивчення ґрунту, щоб визначити термальний потенціал на цій ділянці. 

Натомість 28 вересня на пленарному засіданні Львівської міськради депутати вирішили створити робочу групу щодо земельної ділянки у Брюховичах на вул. Широкій, 2. Однак наразі відбулося лише одне засідання комісії. 

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!