Суд не задовольнив апеляцію адвоката підозрюваного у розкраданні гуманітарки Романа Матиса

1548 0
Роман Матис 11 травня вийшов на волю під заставу у розмірі 2 мільйони гривень.
Фото: Facebook/ Роман Матис

Фото: Facebook/ Роман Матис

31 травня колегія суддів Львівського апеляційного суду не задовольнила скаргу адвоката підприємця Романа Матиса, якого підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги. Відтак, рішення суду першої інстанції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою залишили без змін.

Захисник підозрюваного Наталія Герасимчук просила застосувати до фігуранта більш м’який запобіжний захід, а розмір застави у сумі 2 мільйони гривень визнати неправомірним.

Читайте також: Добродії на пів мільйона або Що відбувається у справі Матиса і Шпитка 

А вчора, 30 травня, суд залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника іншого фігуранта справи Романа Шпитка.

Нагадаємо, що двох мешканців Львівщини – президента інвестиційної компанії, львівського підприємця Романа Матиса та головного редактора інформаційного видання Євгена Шпитка – підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіків підозрюють у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення.

Їх затримали під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис. грн. За результатами обшуків у фігурантів виявили та вилучили бронежилети, військові каски, грошові кошти та інші докази. Також під час обшуків виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. У СБУ повідомляли, що після перевірки якості товарів їх передадуть нашим захисникам.

Галицький районний суд Львова обрав двом фігурантам у справі розкрадання гуманітарної допомоги запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави загалом у розмірі 4 млн грн. 11 травня на волю вийшов Роман Матис, а 13 травня – Євген Шпитко. Tvoemisto.tv з’ясувало, що відбувається у резонансній справі Матиса і Шпитка та що про це кажуть волонтери, юристи та імовірні причетні структури.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!