Київ

У Києві хочуть створити електронний реєстр історичних будівель

925 0
Для створення реєстру потрібні волонтери.
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Заступник директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов ініціює створення електронного реєстру історичної забудови Києва. Про це активіст і новопризначений посадовець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Для створення реєстру Перов шукає волонтерів.

«Перший крок на шляху реформування системи охорони історичної та культурної спадщини — це міський електронний перелік історичної забудови. Кожна історія в цьому місті — має бути пойменована, а отже і захищена», — зазначив Перов. 

За його словами, необхідно 20 волонтерів, які виконуватимуть «цікаві та рухливі» завдання. Зокрема, потрібно буде вивчати архітектурне середмістя та фіксувати історичні будівлі.

«Кожен волонтер отримає свою зону з кварталами історичної забудови», — додав пам'яткоохоронець. 

Нагадаємо, 1 вересня Перов повідомив, що на вул. Андріївський узвіз, 26 розібрали дах будинку Всеволода Тарнавського. Після звернення до Нацполіції, інспектори з Департаменту охорони культурної спадщини КМДА видали припис забудовнику стосовно зупинення незаконних робіт на Андріївському узвозі, 26.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!