Судився через перепустку. Хто і за яких умов може отримати дозвіл на проїзд площею Ринок

1023 0
Перепустки для проїзду на площу Ринок є трьох типів.
Фото: Варта1

Фото: Варта1

Нещодавно львівський адвокат через суд домігся отримання перепустки на в'їзд у пішохідну зону міста на площі Ринок. Tvoemisto.tv пояснює, яким чином, на який термін та за якої потреби можна отримати таку перепустку. 

Для початку зазначимо, що є три категорії такого дозвільного документу:

  • мешканець (блакитна перепустка, яку видають терміном на два роки);

  • бізнес (жовті, термін залежить від укладеного договору);

  • службові машини (коричневі, які видають терміном на рік).

Яка процедура отримання?

Перепустки, які видає ЛКП «Ратуша-сервіс», подають через ЦНАП. Для отримання бланку потрібно звернутися в ЦНАП з пакетом документів, який є розміщений на сайті. Рішення про надання перепустки на право в’їзду у пішохідну зону приймається постійно діючою комісією, утвореною при Львівському комунальному підприємстві «Ратуша-сервіс». Вони вирішують, чи надавати перепустку, чи відмовити. Його приймають протягом 10 робочих днів з дня реєстрації документів заявника. 

Читайте також: Львівський правник змусив міську раду видати йому перепустку на в'їзд до пішохідної зони

Існує також опція разової перепустки, що дозволяє лише один раз здійснити проїзд площею Ринок. Щоб отримати такий документ, необхідно звернутися до «Муніципальної варти», що розташована на першому поверсі в Ратуші, та подати номер автомобіля. Як зазначила керівниця ЛКП «Ратуша-сервіс» це єдиний випадок, коли можна звернутися в Ратушу для отримання перепустки, але вона діє лише на один заїзд.

Подати документи до ЦНАП може лише безпосередньо та людина, для якої вироблятимуть перепустку. 

Передавати перепустки на користування на іншому автомобілі заборонено. У разі порушення цієї умови або у разі надання неправдивих даних для отримання перепустки комісія при Львівському комунальному підприємстві «Ратуша-сервіс» має право припинити чинність перепустки, що призведе до блокування в’їзду автомобіля у пішохідну зону через систему болардів.

Окрім того, є процедура в'їзду на площу Ринок:

  • зі сторони вул. Підвальної – через вул.Руську;

  • зі сторони просп.Свободи  – через вул.Памви Беринди;

  • зі сторони пл. А.Міцкевича – через вул.Братів рогатинців.

Також додамо, що деякі державні структури, до прикладу поліція, мають можливість заїхати на цю пішохідну зону без перепусток. Йдеться саме про службові машини – пожежна служба, «швидкі», інкасація, авто із оперативними номерними знаками та інші, є маркованими та мають можливість в’їзду в центральну частину Львова без дозволу.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові зафільмували як блогерка із Києва вільно проїжджає площею Ринок у Львові.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!