«Світ бачить вас», – Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш про підтримку України

2580 0
Під час зустрічі генсека ООН із Зеленським у Києві Росія завдала ракетного удару по українській столиці.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський і Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час перемовин у Києві обговорили питання евакуації українських громадян з оточеного російськими військами міста Маріуполя на Донеччині, зокрема із заводу «Азовсталь», повідомили в Офісі президента.

Глава Української держави зауважив, що Антоніу Гутерріш обговорював це питання під час нещодавнього візиту до Росії.

«Ми бачимо, що попри слова російського Президента про нібито припинення військових дій у Маріуполі територія заводу «Азовсталь» зазнає варварських бомбардувань від російської армії. І це тривало навіть під час переговорів пана Генерального секретаря у Москві», – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що Україна готова до невідкладних переговорів для евакуації людей з Маріуполя та розраховує, що участь Генерального секретаря ООН у цій місії буде результативною.

Читайте також: Біль за білими дверима, або Чому Зоя боїться грому 

Глава держави також закликав Антоніу Гутерріша докласти зусиль для зупинення депортації громадян України на територію Росії, отримання доступу до примусово депортованих та якнайшвидшого повернення їх на батьківщину.

Відповідаючи на запитання журналістів, президент висловив сподівання, що за участю Генерального секретаря ООН вдасться повернути з Маріуполя людей живими.

Зі свого боку Антоніу Гутерріш запевнив, що робить усе можливе для порятунку людей у Маріуполі.

«Позиція ООН чітка: я тут для того, щоб використати опції для посилення підтримки українців, порятунку громадян. Я хочу, щоб українці знали: світ бачить вас, чує, знає про вашу стійкість і незламність. Знаю, що слів про солідарність недостатньо, я тут для того, щоб зосередитися на потребах на місцях та масштабування діяльності», – сказав Антоніу Гутерріш.

Читайте також: Росія обстріляла Київ. Дві ракети влучили в центрі міста

Генеральний секретар ООН повідомив, що під час його нещодавнього візиту до Москви Президент Росії Володимир Путін загалом дав згоду на залучення ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільних із «Азовсталі». 

Зазначимо, що під час зустрічі генсека ООН із Зеленським у Києві Росія завдала ракетного удару по українській столиці.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!