Світлофори не працюють. Як у Львові регулюють рух, коли немає світла

1325 0
Патрульні нагадують водіям, що у темну пору доби слід вмикати фари, а також зменшувати швидкість руху, наближаючись до пішохідних переходів.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львові через аварійні відключення електроенергії не працюють деякі світлофори. Так, працівники патрульної поліції змушені регулювати рух на складних перехрестях. Здебільшого, заступають по двоє.

«Під час вимкнення електроенергії на складних перехрестях Львова дорожній рух починають регулювати патрульні для розвантаження вулиць і надання переваг екстреним службам, які цього потребують. Це відбувається до моменту, поки не увімкнуть світлофори», – пояснює старший інспектор сектору пресслужби патрульної поліції Львова Володимир Лаба у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: «Львівобленерго» відключатиме світло для промисловості. Що з побутовими споживачами

Окрім цього, патрульні нагадують водіям, що у темну пору доби слід вмикати фари на транспортних засобах, а також зменшувати швидкість руху, наближаючись до пішохідних переходів. Натомість пішоходів просять виділятися на дорогах, одягнувши світловідбиваючі елементи та світлий одяг. 

«Також можна увімкнути ліхтарик, посвітити на себе, підійшовши до пішохідного переходу та показати цим, що він стоїть і чекає. Упевнившись, що водій його помітив, встановивши контакт з водієм, коли він зупинився перед пішохідним переходом, переходити дорогу», – додає він. 

Читайте також: Львів у заторах. Де шукати крайнього

За даними патрульної поліції Львівської області, лише за жовтень цього року внаслідок дорожньо-транспортних пригод в області загинуло 13 пішоходів, ще 60 отримали травми.

Нагадаємо, що 23 листопада на перехресті біля Стрийського ринку чоловік самостійно регулював рух транспорту. Натомість у поліції закликали так не робити.

Ольга Коваль

Марта Байдака

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!