Світоліна завоювала першу медаль для України у тенісі на Олімпійських іграх

1233 0
Світоліна переграла представницю Казахстану Єлену Рибакіну у зустрічі за «бронзу» Олімпіади-2020 у Токіо.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Еліна Світоліна завоювала для України першу в історії нагороду Олімпійських ігор в тенісі. Сьогодні, 31 липня українська тенісистка і шоста ракетка рейтингу WTA Еліна Світоліна переграла представницю Казахстану Єлену Рибакіну у зустрічі за «бронзу» Олімпіади-2020 у Токіо. Про це пише «Українська правда».

Читайте також: У дворику львівської ратуші запрацювала фан-зона Lviv Olympic Space. Фото, відео

У першому сеті українка поступилася Рибакіній (6:1). Другий сет був за Світоліною (7:6(5)).

У третьому вирішальному сеті перемогу здобула українка (6:4). Гра тривала більше 2-х годин.

Це була третя зустріч спортсменок. До того кожна з них виграла по одній грі. 

Бронза Світоліної – це перша медаль для України у тенісі на Олімпійських іграх та 5-та нагорода (усі бронзові - ред.) для українських спортсменів на Олімпіаді-2020 у Токіо. 

Читайте також: Фехтувальниця Ольга Харлан стала першою українкою-прототипом ляльки Барбі

Нагадаємо, що на старті Олімпіади збірній України вдалось здобути дві бронзові медалі. 20-річна дзюдоїстка Дар'я Білодід стала третьою у ваговій категорії до 48 кг, а 37-річний Ігор Рейзлін завершив виступ на третьому місці у фехтуванні на шпагах. Також українка Олена Костевич не змогла завоювати медаль і посіла четверте місце у фіналі змагань кульової стрільби (10 м) на Олімпійських іграх в Токіо, і львів'янин Павло Коростильов у кваліфікаційних змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів серед чоловіків став четвертим, хоча до останнього пострілу претендував на срібну нагороду.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!