Священник намагався дати хабар поліцейському за п'яну їзду у Львові

2208 0
До цього його затримали п’яним за кермом.
Фото умовне

Фото умовне

Залізничний райсуд Львова виніс вирок священнику УГКЦ Юрію Сенчуку за спробу дати хабар патрульному поліції після того, як його затримали п’яним за кермом. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як зазначено у вироці суду, 2 жовтня Сенчука зупинили патрульні поліції та почали складати на нього протокол за 130 ст. (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП. В той же час, незважаючи на попередження одного з патрульних, чоловік запхав йому в кишеню штанів 2,5 тисяч гривень. 

Після цього інспектор зателефонував на гарячу лінію «102», повідомив про виявлений злочин та викликав слідчо-оперативну групу на місце події. Проте священник знову запропонував дати хабар. Сенчук, незважаючи на неодноразові попередження поліцейських, продовжував озвучувати суми від 10 до 20 тисяч гривень, та патрульні відмовились. 

Згодом, вже після описаних подій, священник підписав угоду з прокурором Франківської окружної прокуратури, згідно з якою він повністю та беззаперечно визнає свою провину і отримує штраф у розмірі 17 тис. гривень. 

Читайте також: Головного інспектора митного поста «Краківець» затримали на хабарі

Таким чином Залізничний районний суд визнав винним Юрія Сенчука у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, та призначив йому штраф в розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. гривень.

Зазначимо, що до цього священник вже потрапляв у схожу ситуацію. У грудні 2021 року він втік з місця ДТП. Він з необережності врізався на своєму Jeep Compass у автівку, яка стояла позаду. 

Нагадаємо, що Шевченківський райсуд Львова виніс вирок уродженцю росії та уродженцю Таджикінстану, які працювали у військовій частині Львова, Тарасу Антонику та Олегу Коровкіну, які у травні 2020 року за 1000 доларів обіцяли допомогти чоловіку уникнути призову на службу.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!