Працівників військової частини у Львові за допомогу в уникненні призову оштрафували на 85 тисяч грн

6377 0
Свої послуги вони оцінювали у 1000 доларів.
Фото умовне

Фото умовне

Шевченківський райсуд Львова виніс вирок уродженцю росії та уродженцю Таджикінстану, які працювали у військовій частині Львова, Тарасу Антонику та Олегу Коровкіну. Вони у травні 2020 року за 1000 доларів обіцяли допомогти чоловіку уникнути призову на службу. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначено у вироці суду, чоловік звернувся до знайомих керівника відділення матеріально-технічного забезпечення Антоника за консультацією щодо призову, на що ті призначили йому зустріч з останнім. Надалі під час розмови службовець військової частини запропонував чоловіку за 1000 доларів посприяти рішенню військово-медичної комісії про звільнення від служби. Перебуваючи у схвильованому стані чоловік погодився на пропозицію, проте повідомив правоохоронців та надалі діяв під їхнім контролем. 

Читайте також: Посадовицю військкомату Львівщини затримали на хабарі

Після отриманої відповіді на пропозицію Антоник вирішив залучити до схеми діловода відділення матеріально-технічного забезпечення військової частини Олега Коровкіна, який був знайомим одного з членів призовної комісії. Після цих подій чоловік надав порушникам помічені правоохоронцями кошти. Після цього їх затримали. 

Обидва порушники відмовились надавати будь-які свідчення під час судового засідання та вину свою не визнали. 

Суд визнав винними Тарасу Антонику та Олегу Коровкіну у вчиненні злочину за  ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 КК України (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою; Зловживання впливом) та призначив їм покарання у вигляді штрафу розміром 5 тисяч неоподаткованих мінімумів (85 тисяч грн) кожному. 

Нагадаємо, що Коригувальнику вогню по Яворівському полігону Олександру Косторному призначили нового громадського захисника.

Володимир Федорович

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!