Святкування Дня перемоги в Україні перенесли на 8 травня

645 0
Цей день буде вихідним.

Верховна рада України офіційно ухвалила рішення про встановлення вихідного дня та Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня. «За» відповідний законопроєкт #9278 проголосувало 317 депутатів, повідомляє народний депутат України Юрій Железняк. 

Зазначимо, що раніше із цією законодавчою ініціативою до парламенту звертався президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що на Tvoemisto.tv вже виходив матеріал з головою Центру мілітарної історії, керівником експертної групи з питань внутрішньої комунікації Директорату інформаційної політики та стратегічних комунікацій Міністерства оборони про те, чому 9 травня – не є Днем перемоги і взагалі святом; що допомагає нам зрозуміти Другу світову війну; як переосмислити нашу історію і чому це важливо робити вже зараз; як працювати з історичними травмами і які наслідки вони можуть мати для України, якщо їх не проговорити; що повинно бути в програмі вивчення історії в школі та як пробіли в наших знаннях впливають на сприйняття теперішньої ситуації в світі. 

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.





+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!