Символ зимових свят. 7 цікавих фактів про мандарини

5313 0
З яким фруктом у нас асоціюються зима і, особливо, Новий Рік? Більшість дадуть відповідь не замислюючись – мандарини! Ці помаранчеві солодкі фрукти так схожі на сонечко, якого всім не вистачає в зимові місяці. Пропонуємо цікаві факти про фрукт-символ зимових свят.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

1. Зазвичай в українських магазинах продають гібриди мандарин з іншими фруктами, наприклад, з апельсинами, грейпфрутами, лимонами. На етикетках тоді зазвичай пишуть «танжерин», «клементін», «тангора».

2. Чим менше мандарин, тим він солодший. Найсолодший сорт – клементін. Найкрупніший, він же і з відчутною кислинкою – сантра.

Читайте також: Зима на тарілці: три рецепти імбирного печива

3. Для того, щоб мандарини довше зберігалися, їм потрібно забезпечити температуру не вище 6-ти градусів. Ідеальне місце – нижня полиця холодильника.

4. Мандарини не тільки смачні, але й володіють цілющими якостями. Сік цих фруктів згубно діє на гельмінтів, піднімає імунітет дітям і дорослим. Шкірка мандарина застосовується в приготуванні гірких настоянок, а також як засіб, що підвищує імунітет. У косметології використовують лосьйон з висушених кірок для протирання жирної шкіри.

5. Ефірне масло мандарина здавна використовується в ароматерапії: для підняття настрою і набуття життєвого тонусу.

Читайте також: 5 продуктів, які варто їсти узимку

6. Під час подорожей по екзотичних країнах радять вживати мандариновий сік до прийняття їжі. Це є дієвим профілактичним засобом дизентерії та кишкових інфекцій.

7. Незважаючи на всю користь мандарин, потрібно пам’ятати, що у всьому треба знати міру. Ці фрукти у великій кількості можуть подразнювати слизову шлунка, що особливо небезпечно при гастриті.

За матеріалами Сikavo.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!