«Ситуація – найсерйозніша за всю історію. Головне – зберегти керованість енергосистемою», – Укренерго

927 0
З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу – найбільша.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що після ворожих обстрілів 15 листопада ситуація з електроенергією в Україні – найсерйозніша за всю історію, але керованість над системою зберігають.

Джерело: голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький

«З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу – найбільша, близько ста ракет. Кожна ракета летіла з метою занурити Україну у темряву. Атака здійснена з цинічним розрахунком  в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче справитися з навантаженням. У ці хвилини енергетики вже відновлюють об’єкти, вже працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання», – написав він. 

Кудрицький додав, що зберегти керованість енергосистемою – головне, тому для цього застосовують аварійні відключення. 

«Якщо ми запроваджуємо відключення – значить система все ще керована. Ми захищаємо всіх від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог», – додав він.

Читайте також: Стало відомо, чи будуть завтра заняття у львівських школах і садках

Нагадаємо, сьогодні, 15 листопада, російські окупаційні війська запустили по Україні близько 100 ракет. З них понад 70 збила протиповітряна оборона України. Унаслідок масованого ракетного удару пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури України. Без світла залишилися 7 млн абонентів. 

Додамо, що у Львові та області пролунала серія вибухів. Одну людину поранено внаслідок ракетного обстрілу. 80% міста залишилось без світла

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!