Київ

Тенісистка Еліна Світоліна завершила збір коштів на відбудову ЖК в Ірпені

685 0
Загалом було зібрано 127 тисяч євро на відбудову ЖК «Мюнхаузен».
ЖК «Мюнхаузен» в Ірпені

ЖК «Мюнхаузен» в Ірпені

Українська тенісистка Еліна Світоліна у рамках фандрейзингової платформи UNITED24 завершила збір коштів на відбудову ЖК в Ірпені. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Наразі на зібрані кошти у ЖК проводять активні роботи з демонтажу пошкоджених конструкцій та вивозять будівельне сміття. Після цього збираються встановлювати вікна, заливати бетоном перекриття між поверхами, проводити комунікації та штукатурити стіни. Повністю завершити відновлення та підготувати готові до заселення квартири планують до настання зими.
 

Міський голова Ірпеня висловив подяку Еліні Світоліній, яка особисто взяла участь у зборі та особисто задонатила $20 000. Також мер подякував міжнародній компанії Grammarly за вагомий внесок у розмірі $80 000 та всім, хто допоміг закрити необхідну суму.

Нагадаємо, до війни у будинку мешкало 390 ірпінчан, з них близько 90 дітей. На початку повномасштабного російського вторгнення ЖК «Мюнхаузен» тимчасово опинився в окупації та був напівзруйнованим ворогом. Із 131 квартири – 37 згоріли вщент.

До слова, нині українська тенісистка перебуває на Вімблдоні. Днями тенісистка перемогла у чвертьфіналі змагання першу ракетку світу Ігу Свьонтек з Польщі та виступатиме у півфіналі турніру.

Як ми писали раніше, в Ірпені відновили найвищий будинок, пошкоджений під час окупації.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!