ТОП-5 найбагатших депутатів Львівської міськради. Інфографіка

7144 1
На сайті «Чесно» опублікували список депутатів Львівської міської ради, які за 2016-й рік заробили найбільше статків.
фото: lh6.googleusercontent.com

фото: lh6.googleusercontent.com

Кожен третій депутат – мільйонер. Найбільше багатіїв у БПП та ВО “Свобода”. У третини річний дохід збільшився у понад 2 рази. Депутат “Самопомочі” Мельник збільшив дохід майже в 20 разів, повідомляє chesno.org.

Хто найбільше заробив у 2016 році?

1. Роман Федишин

У порівнянні з 2015-м роком доходи сім’ї Романа Федишина з фракції “Самопоміч” зросли майже вдвічі, що забезпечує йому перше місце у списку депутатів із найбільшими доходами за 2016-й рік.

Задекларовані доходи Федишинів становлять майже 6 млн грн. З них 5 млн – дивіденди депутата та його дружини. 191 тис. грн дивідендів отримав батько депутата, пенсіонер Стефан Федишин, який має частку статутного капіталу у ТОВ “Сіцілій” та ПП “Холдінвестгруп”, що належать його сину. Щоправда, із декларації депутата не зрозуміло, які саме підприємства виплачують дивіденди йому та членам його сім’ї. Роман Федишин некоректно подав дані щодо джерела доходу, вказавши замість найменувань підприємств імена тих, хто отримує дивіденди, тобто своє, дружини та батька. Крім цього, Роман Федишин у 2016 році отримав понад 400 тис. грн заробітної платні. Ще майже 300 тис. грн заробила його дружина.

2. Ірина Середюк

Неймовірні темпи зростання доходів демонструє Ірина Сердюк з “Громадянської позиції”. У порівнянні з 2015 роком річний дохід її сім’ї зріс у 19 разів і становить 5,5 млн грн, тоді як за рік до цього депутатка задекларувала 292 тис. грн. Левову частку коштів, майже 5 млн грн, становить дохід від підприємницької діяльності громадянського чоловіка Ірини Сердюк, бізнесмена Олександра Смірнова.

Ще 330 тисяч у 2016 році отримала сама Ірина Сердюк, теж від підприємницької діяльності. Таке різке зростання доходів сім’ї Сердюк пов’язане з тим, що минулого року вона не згадала у декларації Олега Смірнова хоча на сайті ЛМР було вказано, що депутатка заміжня. Крім цього, під час виборчої кампанії депутатка сама згадувала про чоловіка у ефірі програми “Прямим текстом” на телеканалі ZIK. Попри це минулого року у коментарі ЧЕСНО депутатка заперечила, що має чоловіка, як і не захотіла пояснювати  “юридичні питання” щодо відсутності даних про внески у статутний капітал кількох підприємств. Як бачимо, і внески у статутний капітал підприємств, і про свого чоловіка Ірина Сердюк в цьому році таки згадала.

3. Григорій Козловський

Суттєво зросли також і доходи депутата від БПП Григорія Козловського. Якщо в 2015 році він задекларував менше мільйона, то у декларації за 2016 рік сума річного доходу зросла більш, ніж у три рази і становить понад 3 млн грн.

4. Остап Доскіч

Четверте місце в рейтингу займає ще один представник фракції БПП Остап Доскіч. У 2016 році він отримав 2,3 млн грн доходу. З цієї суми понад 2,1 млн грн становить дохід від надання в оренду нерухомого майна. Цікаво що депутат здає майно власним підприємствам (ТзОВ “Тібет”, ПП “Фірма “Галич-кабель” та ТзДВ “Гал-кат”). 130 тис. грн депутат отримав як зарплатню від ПП “Галич-кабель”. У порівнянні з 2015 роком дохід депутата зріс у понад 2 рази, якщо не брати до уваги 26,6 млн грн спадку, отриманого від батька. Варто нагадати, що саме через розмір спадку торік Остап Доскіч очолив список депутатів з найбільшим доходом, сукупний розмір якого становив майже 28 млн грн.

5. Андріян Гутник

П’ятірку депутатів з найбільшими доходами за минулий рік замикає “свободівець” Андріян Гутник. Торік він отримав майже 2 млн грн, з яких 997 тис. грн – це особиста зарплатня депутата. Ще 976 тис. заробітної плати отримала його дружина. Щоправда, як джерело доходу в декларації вказано імена депутата та його дружини, а не підприємств які йому належать. У коментарі ЧЕСНО Андріян Гутник пояснив, що зарплату собі нараховує як фізична особа-підприємець:

«Я приватний підприємець Гутник Андріян Юрійович і дружина Гутник Олена Валеріївна. Це доходи від підприємницької діяльності того ФОПа».

За словами депутата, його ФОП займається “наданням комп’ютерних послуг”, однак про що саме йде мова депутат не уточнив: «Ну, це чесно кажучи довга розповідь. На годину. Я вам конкретно говорю, що це комп’ютерні послуги. Продажем комп’ютерної техніки я ніколи не займався і не займаюся».

Згідно з реєстром Мінюсту, ні Андріян Гутник, ні його дружина у діяльності ФОПів не мають КВЕДів з формулюванням “наданням комп’ютерних послуг”, однак обоє мають КВЕДи “надання в оренду інших машин, устаткування та товарів”.

Цікаво, що у розділі “Видатки та правочини” депутат зазначив крім іншого і 110 тис. грн, які він перерахував на підтримку власної партії.  Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО дослідив, що головним спонсором ВО “Свобода” торік був партійний бухгалтер та пенсіонер Ярослав Пелешак.

Опублікувала Олеся Шеремета

21 Травня, 2017 10:39
Іван А чому перераховані депутати не розкажуть людям як вони починали свої заробітки,якою ціною і з ким?!Ще цікаво почути скільки разів воно змінювали політичні партії і свої погляди до сьогоднішнього дня!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!