Київ

Транспортна комісія Київради підтримала петицію про дозвіл проїзду у метро з тваринами

445 0
Директор метрополітену Віктор Брагінський підтримав пропозицію
Фото: Ľuboš Felčík for unsplash

Фото: Ľuboš Felčík for unsplash

Транспортна комісія Київради підтримала петицію про дозвіл перевезення тварин у метро. Про це повідомляють в ГО «Пасажири Києва».

Активісти зазначають, що директор метрополітену Віктор Брагінський підтримав пропозицію щодо дозволу на перевезення собак. Однак просив надати відтермінування в реалізації петиції для обговорення ініціативи з громадськими організаціями та кінологами.

Також він нагадав, що підземка під час тривог забезпечувала безпеку людей, зокрема і з домашніми улюбленцями.

Нагадаємо, петицію опублікували 6 лютого 2024 року. Вже 18 лютого петиція набрала необхідну кількість голосів для розгляду профільної комісії.

Згідно із встановленими нині правилами, у київському метро пасажири мають право безплатно перевозити лише птахів і дрібних тварин у клітках.

Також пускають собак-поводирів, які допомагають людям з вадами зору. Тварина повинна мати ошийник, намордник, спеціальне посвідчення та пройти навчання в умовах метрополітену.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!