Київ

Трьох депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби

658 0
Їм загрожує до 10 років ув'язнення.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Завершено досудове розслідування стосовно депутатів Київської міської ради, які ухилилися від військової служби. Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

За даними слідства, четверо військовослужбовців однієї із військових частин ТрО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один — помічником депутата Київради, впродовж майже року ухилялись від військової служби.

За сприяння керівника одного із структурних підрозділів КМВА та командира військової частини тероборони, підозрювані домоглися оформлення відрядження до Київської міської військової адміністрації. При цьому вони отримували грошове забезпечення із частини, де рахувалися дні проходження ними служби.

Нині чотирьом фігурантам інкримінують ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 409 КК України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Служби безпеки.

У серпні 2023 року ДБР повідомило про підозру чотирьом військовослужбовцями однієї із військових частин ТРО. Троє із них — депутати Київської міської ради, ще один — помічник депутата Київради. Вони впродовж року не з'являлись на військову службу.

У грудні таку ж підозру отримав керівник апарату Київської міської військової адміністрації, який допомагав столичним депутатам ухилятися від військової служби.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!