Трьом військовим із Львівщини просять присвоїти звання Героїв посмертно

2789 0
Ярослав Середа, Микола Макаревич та Володимир Сапіга загинули у боях за Україну.
Фото умовне

Фото умовне

Трьом військовим із Львівщини просять присвоїти звання Героїв посмертно. Йдеться про Ярослава Середу, Миколу Макаревича та Володимира Сапігу. Відповідні петиції зареєстровані на сайті Офісу президента України.

Ярослав Середа – старший солдт 24-ї окремої десантно-штурмової бригади імені короля Данила, командир відділення, 5 грудня 1968 року народження. Після повномасштабного вторгнення одним із перших пішов добровольцем захищати державу від загарбників, відважно брав участь у жорстоких та запеклих боях в найгарячіших точках Луганської, Донецької, Херсонської та інших областях, отримав поранення. Після одужання повернувся до складу своєї бригади, де пліч-о-пліч зі своїми побратимами продовжив долати ворога.

Читайте також: Бійців львівської бригади нагородили «За військову службу Україні»

Ярослав Середа героїчно загинув 11 вересня 2022 року під час артилерійського та танкового обстрілу поблизу Щасливого Херсонської області при виконанні бойового завдання.  Підтримати петицію можна тут.

Микола Макаревич – командир стрілецької роти 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України, лейтенант, позивний «Лютий», 9 лютого 1988 оку народження.

«За організацію оборони відповідної ділянки фронту на околицях та у м. Бахмут, недопущення прориву противника. За систематичну роботу зі збереження життя підлеглого особового складу безпосередньо приймаючи участь у бойових зіткненнях. Вірний військовій присязі, 4 березня 2023 року, Макаревич Микола загинув під час виконання бойового завдання у місті Бахмут», – йдеться в повідомленні.

На початку повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав Збройних Сил України та цілий рік героїчно захищав та обороняв територіальну цілісність держави. У Миколи залишились дружина та 4-річний син. Підтримати петицію можна за посиланням.

Володимир Сапіга – солдат стрілецького батальйону 10 гірсько-штурмової бригади ЗСУ, героїчно загинув 23 лютого 2023 року під час боїв у с. Білогорівка, що на Донеччині, захищаючи Україну.

Він народився 24 липня 1973 року в селі Чорний Острів Львівської області. У мирному житті був здібним будівельником, вірним другом , люблячим батьком і чоловіком. Із початком повномасштабного вторгнення без вагань добровільно став на захист України і перебував в лавах бійців, які боронили державу на передовій. У солдата залишилась дружина та дві доньки.

Читайте також: Львівському захиснику Дмитру Бублику присвоїли звання Героя України

Останній його бій відбувся 23 лютого 2023 року у селі Білогорівка. Під час танкового обстрілу загинуло 9 воїнів. Із 9 солдатів двоє були важкопоранених – Володимир Сапіга і його побратим. Він тягнув на собі пораненого побратима з надією врятувати його. Підтримати петицію можна за посиланням

 

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!