Київ

ТРЦ «Ocean Plaza» планують продати з аукціону

900 0
Більша частина ТРЦ належить державі
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Фонд Держмайна планує виставити ТРЦ на аукціон. Про це в інтервʼю Forbes розповів очільник Фонду Рустам Умєров.

«Ми зацікавлені виставити його на аукціон якомога швидше. Попередньо потрібно провести юридичний, технічний та фінансовий аудит», — пояснив Умєров.

На аудит дається 90 днів, у фонді вартість ТРЦ оцінювали щонайменше у $160 мільйонів.

Держава володіє часткою 66,65% Ocean Plaza, інша частка активу належить українським бізнесменам Василю Хмельницькому та Андрію Іванову.

«Наші юристи проведуть консультації з українськими власниками активів і почують їхні пропозиції щодо цієї ситуації. Я завжди даю завдання юристам вивчити всі ризики, повʼязані з активом, та запропонувати оптимальне рішення», — додав Рустам Умєров.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та постановив конфіскувати частки росіян, зокрема – Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря, у столичному ТРЦ Ocean Plaza.

Ocean Plaza є одним із найбільших торговельно-розважальних центрів Києва та України. ТРЦ закрився напередодні повномасштабного вторгнення, а відновив свою роботу наприкінці листопада 2022 року.

За цей час 67% корпоративних прав ТОВ «ІС «Либідь» (власник Ocean Plaza), які належать російським власникам, передали під контроль Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА).
 

Прибутки ТРЦ Ocean Plaza, розташованого у Києві, через ланцюжок компаній раніше йшли в сім'ю російського олігарха Аркадія Ротенберга, повідомляв проєкт Trap Aggressor. Завдяки отриманим коштам його син придбав у Росії два патронні заводи, які виготовляли озброєння для російського ВПК.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!