Три з чотирьох дерев'яних церков Львівщини перебувають під посиленим захистом ЮНЕСКО

5208 0
До списку не потрапила церква Святого Юра у Дрогобичі.
Церква Святого Юра у Дрогобичі

Церква Святого Юра у Дрогобичі

ЮНЕСКО внесло 20 локацій України до списку об'єктів під посиленим захистом. До нього увійшли увійшли три з чотирьох дерев’яні церкви Львівщини. 

ДжерелоМінкульт

До списку потрапили Жовківська церква Пресвятої Трійці, Матківська церква Введення у храм Пресвятої Богородиці та Потелицька церква Святого Духа. Водночас дерев'яна церква Святого Юра у Дрогобичі, яка є під охороною ЮНЕСКО, в перелік Міжнародного списку культурних цінностей, що перебувають під посиленим захистом не потрапила. 

Читайте також: На Львівщині реставрують церкву, збудовану у 17 столітті

Нагадаємо, що нещодавно у Львові внаслідок ракетного удару постраждав історичний район – буферна зона об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру». В ніч на 23 липня окупанти обстріляли історичний центр Одеси, значних пошкоджень зазнав Спасопреображенський катедральний собор. Українці масово закликали ЮНЕСКО звернути увагу на ці випадки. За два дні до подій у Одесі Tvoemisto.tv записало розмову з головою Бюро ЮНЕСКО в Україні К’ярою Децці Бардескі (Chiara Dezzi Bardeschi). Розмову з К’ярою Децці Бардескі читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!