Медики розповіли про стан 3-річної дівчинки із коронавірусом у Львові

3620 0
На лікуванні у дитячій лікарні ОХМАТДИТ нині перебуває 8 юних пацієнтів із Covid-19 чи підозрою на нього.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Стан трирічної дівчинки із коронавірусом, яку лікують у Львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ, покращився. Про це розповіла керівник медзакладу Олександра Бурда.

«Це найважча дитина у нас, має ковідну пневмонію. Дитина перебувала на штучній вентиляції легень. Для того, щоб забезпечити адекватний газообмін, її  під’єднали до екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО)», – зазначила Олександра Бурда.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Вона розповіла, що сьогодні друга доба, як дівчинку відключили від апарату ЕКМО.

«Є позитивна динаміка, дитина має нормальні гази крові, відновився діурез. Лікарі ще працюють над стабілізацією системи гемостазу. Дуже надіємось, що вона одужає», – каже лікарка.

Загалом з початку пандемії і до 1 жовтня в ОХМАТДИТі на лікуванні перебувало 88 дітей із коронавірусною інфекцією. Найбільше пацієнтів зі Львова, а також Пустомитівського, Жовківського та Яворівського районів. Наразі в лікарні перебувають 8 дітей із Covid-19 чи підозрою на нього.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!