«Це передвиборча акція начебто захисту польських селян». Адвокатка про оголошення Тараса Барщовського у розшук

1273 0
Тараса Барщовського звинувачують у створення в Польщі організованого озброєного злочинного угруповання, шахрайства та привласнення майна.
Тарас Барщовский

Тарас Барщовский

Оголошення у розшук підприємця Тараса Барщовського адвокатка пов’язує з тим, що через заборону на виїзд за кордон він не міг з’являтись на виклики у польську прокуратуру. Про це повідомила адвокатка Галина Ахметова у коментарі «Еспресо.Захід».

Тараса Барщовського звинувачують у створення в Польщі організованого озброєного злочинного угруповання, шахрайства та привласнення майна. Унаслідок його дій постраждали близько ста польських виробників.

«Про оголошення розшуку стало відомо з польської преси близько два місяці тому. Польські правоохоронні органи почали розслідування справи, виклики по якій надсилалися на адресу пана Тараса в Польщі, до якої він не має доступу через неможливість  перетинати  кордон, з очевидних  для всіх в Україні  причин – воєнного стану. Відповідно, він не міг ні їх отримати, ні з’явитися у прокуратуру для подання свідчень та захисту від обвинувачень. Відтак польські правоохоронні органи вирішили оголосити його в розшук. Майже два місяці адвокати не мали доступу до справи, і лише 24 травня їм надали дозвіл на ознайомлення, на даний час проводиться вивчення матеріалів справи», пояснила Галина Ахметова.

За словами адвокатки, вони не наразі достеменно не розуміють, що стало причиною розслідування. 

«Знову ж таки з польської  преси ми довідалися про якесь абсурдальне звинувачення в організації збройного злочинного угруповання. Однак, ми переконані, що все крутиться навколо постачання соків і с/г продукції з України в Польщу. Все це продовження конфлікту польських сільгоспвиробників  з українською с/г продукцією. З’явилося це в момент блокування польськими фермерами українських продуктів на польському ринку», – додала Галина Ахметова.

Читайте також: Суд визнав банкрутом фірму «Яблуневий дар»

Як йдеться в повідомленні, всі причетні до цього особи дуже активно розповідають, як український  яблучний концентрат заполонив польський  і європейський ринок, і що їхні рольніки не мають кому здавати яблука. По сьогоднішній день польські кордони заблоковані, хоча документально ніби питання вирішено. Польська митниця не пропускає українські вантажні машини, черга до кордону – три тижні, це повна блокада українського експорту, якому і так нелегко в умовах війни.  Це виключно політична, передвиборча акція щодо ніби-то захисту польського селянина правлячою партією, яка готується до виборів у вересні. 

Нагадаємо, що головне управління поліції в Ряшеві оголосило львівського бізнесмена, власника групи компанії TB Fruit Тараса Барщовського, у розшук із ордером на арешт. Його підозрюють у організації злочинного угрупування, борги кредиторам та несплаті податків. Польська поліція оприлюднила інформацію про розшук Тараса Барщовського ще 25 березня, однак відомо про це стало тільки зараз. 

51-річний Тарас Барщовський – львівський бізнесмен, один із найбагатших підприємців області, якому належить один із найбільших переробників фруктів і ягід в Україні, що виготовляє продукцію під торговою маркою Galicia. У 2021 році видання Forbes оцінювало статки Барщовського у 105 млн доларів. У серпні 2022 року Господарський суд Львівської області визнав ТОВ «Яблуневий дар», що входив в групу компаній T.B. Fruit, банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!