Політична реклама

Центр міської історії покаже минуле Львова у "цифрі"

1048 0
11 червня в Центрі міської історії, що на вул. академіка Богомольця, 6, відбудеться відкриття виставки "Минуле у "цифрі": місто, історія та цифрові технології". Ця виставка є презентацією та проміжним підсумком цифрових проектів Центру, які пов’язують міську історію, візуальні матеріали та цифрові технології.

"У сучасному суспільстві ми спостерігаємо радикальний та постійний зріст об’ємів інформації – на різних носіях та у різних сферах життя. Копіювання, поширення, та опрацьовування великих баз даних уже є щоденністю. Більше того, змінилися не тільки об’єми доступної інформації, але і її характер, який часто визначається широким використанням візуальних матеріалів та візуалізації", – зазначають організатори.

Впродовж останніх декількох років Центр міської історії реалізував низку проектів на перетині "традиційної" та "цифрової" історії. Це, насамперед, проекти, відкриті для користування он-лайн: "Інтерактивний Львів" фокусується на Львові, а база даних "Міського Медіа Архіву" включає "Урбаністичні образи", "Карти міст," "Міське відео" та "Мої розповіді".

"У виставці ми розповімо про наші проекти і розглянемо їх у контексті масштабних та глобальних змін, які несуть цифрові технології для нашого сприйняття минулого. Чи можемо ми говорити лише про кількісні та ілюстративні зміни? Чи такі зміни можуть привести до появи нових способів опрацювання та розуміння минулого? Для нас важливим є показати особливості праці з "цифровими" та "оцифрваними" джерелами у порівнянні з більш традиційними "матеріальними". Що це означає для історичних досліджень загалом та  міської історії зокрема? Як це впливає на публічне сприйняття минулого, особливо у популярних форматах, але також для публічної історії? Ми також піднімемо питання ролі істориків та активістів не-істориків у формуванні знання та відображення минулого для широкої публіки. Ставлячи ці питання ми дивитимемося на приклади та виклики як в Україні, так і за її межами", – анонсують організатори.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!