Коли у Львові відкриють Центр обслуговування пасажирів

2705 0
Будівлю ще ремонтують. У ЛМР кажуть, що ремонт затягує підрядник.
Фото: google maps

Фото: google maps

Центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського,10 досі не відкрили, там все ще ремонт. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий. Раніше у міськраді зазначали, що на початку жовтня у Центрі уже прийматимуть документи для пільгових карток. 

«Підрядник мав закінчити до 1 жовтня. На жаль, було дуже багато зауважень до якості виконання робіт. Тому дещо переробляють, щось доробляють. Як тільки закінчать, думаю, це буде ще в жовтні, встановлюємо меблі і починаємо працювати», – каже Андрій Білий.

Він також зазначив, що вартість робіт понад шість мільйонів гривень. Йдеться про ремонт всіх приміщень на трьох поверхах, відновлення фасаду, реконструкцію історичних елементів.

У межах першого етапу запровадження е-квитка львів’янам видаватимуть пільгові транспортні картки. Отримати їх можна буде в ЦНАПах та у Центрі обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського,10.

Для того, аби отримати пільгову картку, необхідно буде прийти в сервісний центр і надати адміністратору такі дані:

  • пільгове посвідчення (або інший документ, який підтверджує пільгу);
  • паспорт;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (індивідуальний податковий номер (ІПН).

Також за пільговим квитком можна буде звернутись у ЦНАПи. Але нині система ще не працює.

«Зараз працюємо над тим, аби створити альтернативні можливості подачі документів. Можна буде подати дистанційно, але не зараз, незабаром. Вже набрали людей у ЦНАПи, там будуть працівники «Львівавтодору», які прийматимуть документи на пільгову картку», – каже Андрій Білий.

Зазначимо, що ЛКП «Львівавтодор» отримав приміщення на вулиці Горбачевського, 10 площею 495,7 м кв в оренду на три роки. Тут також функціонуватиме кол-центр для пасажирів. Сама триповерхова будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, що весною у Львові планують розпочати тестування електронного квитка для розрахунку за проїзд у громадському транспорті міста. Компанія SoftServe  готуватиме веб-портал, інтернет-магазин, мобільні додатки, обладнання для кол-центру, програмування і встановлюватиме обладнання у транспорті. Валідатори виготовлятиме та встановлюватиме чеська компанія Mikroelektronika, яка, зокрема, встановлювала їх у Вінниці.

Вартість проєкту становить 11,6 млн євро. Його кредитує Європейський банк реконструкції та розвитку.

На всій території Львівської ОТГ діятиме єдиний тариф на електронний квиток у громадському транспорті. Разовий квиток коштуватиме орієнтовно 10-15 грн, місячний абонемент із безлімітною кількістю поїздок – від 300 до 500 грн. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!