Як змінилася вартість житла у новобудовах Львова. Дослідження

2868 0
Торік у Львові ввели в експлуатацію 6 тисяч квартир, у той час, як у Києві – 35 тисяч, в Одесі – 13 тисяч квартир.
Фото: tsina.lviv.ua

Фото: tsina.lviv.ua

Упродовж 2021 року вартість квадратного метра у новобудовах у Львові зросла на понад 12% – з 18 300 грн у січні до 20 900 грн у грудні. За найменшу однокімнатну квартиру довелося віддати 1,19 млн грн, двокімнатна стартувала від 1,91 млн грн, а трикімнатна – не менше 2,2 млн грн.

Читайте також: Є люди, які продають своє житло і їдуть сюди. Як у Львові змінюється ринок нерухомості

Торік у Львові ввели в експлуатацію 6 тисяч квартир, що є передостаннім показником. Наприклад, у Києві за рік вели в експлуатацію 35 тисяч квартир, а в Одесі – 13 тисяч.

Щодо масштабу забудовників у місті, то найбільшу територію мають дві компанії – «Ріел» з 23% та «Нове місто» з 19%.

 

Як свідчать дані дослідження misto.lun.ua, у якому проаналізували зміни на ринку нерухомості у 2021-му, серед львів’ян, які цікавилися придбанням квартир останні три місяці минулого року, більшість (41%) планують купувати житло у новобудовах упродовж 2-3 років. Ще 27% розглядають купівлю протягом 3-5 років. Готові були придбати квартиру упродовж року 19% клієнтів.

Читайте також: Квартирне питання на вересень. Як в часи карантину змінилися ціни на оренду житла

У виборі між квартирою та котеджним будинком чи таунхаусом 97% тих, хто переглядав оголошення, цікавилися придбанням квартир. За класом житла більше половини – 56% обирали комфорт-клас, ще 27% – житло бізнес-класу, а ось економ-клас та преміум обирали 8% та 9%, відповідно.

Нагадаємо, що напередодні Тvoemisto.tv з’ясувало, як відреагував львівський ринок нерухомості на загрозу нового вторгнення Росії, хто і чому перебирається до Львова та скільки коштує житло у ньому. Детальніше про це читайте в матеріалі за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!