Цьогоріч львівський осередок Пласту проведе 53 літні табори

677 0
Пластові табори сприяють розвитку навичок практичного пластування та роботи в команді для молоді.
Фото: Іван Станіславський, Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський, Твоє Місто

У 2023 році львівський осереок Пласту проведе 53 літні табори для понад 1800 пластунів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

У Пласті організовують табори для виховних вікових категорій пластової молоді:

  • пташат (дітки від 3 до 6 років)

Табори для пташат часто називають сімейними, адже з малечою ідуть також батьки. Разом вони проводять час, пізнають світ, змагаються та у форматі гри вивчають усе про Пласт і Україну. Цього року відбудеться аж 11 таборів для Уладу Пластунів Пташат у станиці Львів.

  • новацтва (від 6 до 11 років)

Табори для новацтва мають також більш розважальну програму. Малеча ночує в будиночках і також у форматі квестів та ігор пізнає світ. Табори для дітей 10-11 років розраховані на підготовку до юнацтва. Там діти опановують ключові вміння та навички, щоб стати більш самозарадними. У станиці Львів відбудеться 4 табори для дітей від 6 до 11 років

  • юнацтва (від 11 до 18 років)

Найбільше пластових таборів (34) відбудеться саме для юнацтва. Сотні виховників працювали декілька місяців, щоб організувати для свого юнацтва незабутню літню пригоду. Юнацькі табори – це наметові містечка із вишкільною програмою, що спрямована на вивчення куховарення, картографії, самозарадності та інших пластових навчань.

Читай також: У Львові урочисто пройшов День першої Пластової присяги

Головні організатори пластових таборів (коменданти) та їх команди – це пластові волонтери, які щоліта беруть відпустки для організації 10-14 денних таборів для дітей.

Для довідки

Табір – це щорічна практична частина пластування. Під час нього діти вирушають на природу, ночують в наметах, гріються біля ватри, готують їсти на польовій кухні, змагаються та багато навчаються. Це своєрідний підсумок пластування: до нього діти готуються протягом року, відвідуючи щотижневі заняття (сходини). Пластові табори сприяють розвитку навичок практичного пластування та роботи в команді для молоді. На них діти отримують всебічний розвиток, який робить пластунів майбутніми лідерами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!