Цьогоріч пласт Львівщини приймає рекордну кількість таборовиків

1037 0
Виховники ввели також і нові гуртки, а саме зброєзнавство та управління дронами.
Фото: Іван Станіславський, Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський, Твоє Місто

Упродовж цьогорічного сезону пластових таборів Львівська область приймає рекордну кількість таборовиків, а саме близько 2500 юнаків та юначок, новаків та новачок. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту ЛОДА.

Загалом на Львівщині цього року відбудеться понад 70 таборів. До їх організації залучені більше 100 пластових виховників. Проведення 14 таборів підтримав Львівський обласний пластовий центр. 

У таборах молодь вчитиметься жити серед природи: ночувати в наметах, готувати їсти на відкритому вогні, розбиратися в картах, будувати таборові споруди без жодного цвяху, вивчати флору та фауну території таборування.

Читайте також: У Львові урочисто пройшов День першої Пластової присяги

У програмах таборів і звичні заняття з надання першої медичної допомоги, картографії, куховарення. Виховники ввели також і нові гуртки, а саме зброєзнавство та управління дронами. Додатково розповідають про ораторське мистецтво, тайм-менеджмент, психологію. 

Нагадаємо, що у 2023 році львівський осереок Пласту проведе 53 літні табори для понад 1800 пластунів. У Пласті організовують табори для виховних вікових категорій пластової молоді.

Для довідки

Табір – це щорічна практична частина пластування. Під час нього діти вирушають на природу, ночують в наметах, гріються біля ватри, готують їсти на польовій кухні, змагаються та багато навчаються. Це своєрідний підсумок пластування: до нього діти готуються протягом року, відвідуючи щотижневі заняття (сходини). Пластові табори сприяють розвитку навичок практичного пластування та роботи в команді для молоді. На них діти отримують всебічний розвиток, який робить пластунів майбутніми лідерами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!