Україна

ТЦК почнуть викликати 25-річних українців для уточнення даних і медогляду

1175 0
Українці, які досягли 25 років, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.
фото умовне

фото умовне

Президент України підписав закон, яким зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників. Тепер українці, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних. Про це повідомили у Генштабі. 

Відтак територіальні центри викликатимуть громадян з 25 років для уточнення даних, проходження медичного огляду та оформлення документів.

Читайте також: «Обмежено придатний»: що передбачає скасування цього статусу

Додамо, що раніше українці віком 18-27 років підлягали призову на строкову військову службу, а старші 27 років ставали на військовий облік військовозобов’язаних і підлягали мобілізації. Тобто мобілізувати в Україні могли лише тих, кому виповнилося 27 років, а тих, хто молодше – лише на добровільній основі. Також могли мобілізувати чоловіків, які молодші за 27 років, але проходили строкову службу.

Нагадаємо, 2 квітня президент підписав також закони, які запроваджують електронний кабінет військовозобов'язаного та скасовують статус «обмежено придатний». Детальніше про це – за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!