Туристи, що в'їжджають до Греції, платитимуть додатковий збір за медпослуги

1545 0
Досі мандрівники взагалі нічого не платили за медичне обслуговування в Греції.
Фото: Аstravel.com

Фото: Аstravel.com

Туристи, які в'їжджають до Греції, відтепер повинні заплатити додатковий збір в розмірі 20 євро за медичні послуги, які вони отримують під час свого перебування в країні. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Greek Reporter.

Досі мандрівники взагалі нічого не платили за медичне обслуговування в Греції, незалежно від того, звідки вони родом, за винятком госпіталізації.

В кінці липня міністерство охорони здоров'я Греції ухвалило, що з цього моменту збір буде стягуватися з усіх іноземних мандрівників, які звертаються в медичні центри, регіональні клініки і амбулаторії лікарень.

Читайте також: Єгипет із 1 липня почне приймати міжнародні рейси з туристами

Ті, хто користується послугами швидкої медичної допомоги, також будуть зобов'язані сплатити за надані їм послуги. Додаткові збори будуть стягуватися з тих, хто потребує аналізів крові та інших видів скринінгу, відповідно до тарифів, які визначаються національною системою охорони здоров'я Греції.

Ці нові збори також поширюються на тих, хто проживає в Греції, але вважається «непостійним» резидентом країни.

Нагадаємо, що в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону. Також Європейський Союз з 1 липня дозволив в'їзд деяким туристам з так званого «безпечного» списку, але України в цьому списку немає.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!