Tvoemisto.tv рекомендує: Куди піти на вихідні у Львові?

2056 0
На вихідних, 6-7 вересня, у Львові традиційно багато подій. Tvoemisto.tv рекомендує найцікавіші своїм читачам: свято кримськотатарської культури, хресна хода і молитва за мир в Україні, концерти на підтримку поранених вояків та науковий пікнік.

У суботу, 6 вересня, у Львові вже вдруге відбудуться наукові пікніки – Scientific Fun. У рамках проекту кожен охочий зможе проекспериментувати в імпровізованій лабораторії, відчути себе дослідником та поспілкуватися з науковцями. Місце та час проведення: з 12:00, 6 вересня 2014 року в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького. На поціновувачів науки очікують такі досліди, як: запалення міні-вулкану, приборкання блискавки, зображення оптичної ілюзії та багато іншого, повідомляють організтори. Під час проекту відбудеться також лекція Відкритого університету і виступ гурту «Перекоти Поле».

6-7 вересня у Львові та Винниках вже уп’яте пройдуть Фестини кримськотатарської культури. У програмі – частування національними стравами, майстер-класи та виставка продаж творів мистецтва. Цього року Фестини організовують Спілка кримських татар у Львові, Музей народної архітектури і побуту «Шевченківський Гай», Історико-краєзнавчий музей міста Винники. Зокрема, 6 вересня у Шевченківському гаю (Чернеча гора, 1) о 12:00 пройде дискусія «Можливості та виклики для кримськотатарського традиційної культури» за участі кримськотатарських та українських митців. Посаток фестин о 14:00. 7 вересня у Винниках в Історико-краєзнавчому музеї (вул. Івасюка, 5) продовжаться фестини. Тут заплановані: виставка традиційного та сучасного мистецтва кримських татар «Невідомий Крим», майстер-класи з гончарства, кераміки, вишивки, чеканки та інші від кримськотатарських майстрів, етнічні кримськотатарські мелодії, пісні, танці, колективне приготування та дегустація традиційних страв кримськотатарської кухні.

6 та 7 вересня у Львові відбуватиметься мистецький проект «20 обертів», який збиратиме кошти для поранених бійців. Акції влаштовують на підтримку солдатів із військових частин Львівської області, поранених на війні. Два дні у внутрішньому дворику міської Ратуші відбуватимуться концерти та мистецькі заходи, інформують організатори. До проекту приєдналися: Маряна Садовська, Christian Thome (Німеччина), Тарас Чубай та «Плач Єремії», «Пікардійська Терція», «Dzyga Jazz Quintet», «Igor Hnydyn Project» (Україна-Польща), дитяча студія «Петрос», «Петровичі», «Йорий Кльоц», «Джалапіта», музиканти  ЕтноКлубу «Набутків», актори театру ім. Леся Курбаса та львівські митці. Орієнтовна вартість квитків – 50 грн. Продаж квитків у галереї «Дзиґа» (вул. Вірменська,35). Всі зібрані кошти підуть на лікування бійців. Програма заходу.

У неділю, 7 вересня, Львовом пройде хресна хода з нагоди передачі молодіжного Хреста та ікони Світового дня молоді Римо-католицької спільноти Греко-католицькій молоді. Всіх охочих долучитися запрошують до участі Комісія у справах молоді УГКЦ за сприяння управління молоді, сім'ї та спорту Львівської міськради. Хода розпочнеться 7 вересня о 9:00 біля Латинського катедрального собору та пройде до собору святого Юра.

У неділю, 7 вересня, о 15:00 у Парку культури пройде акція «Мир очима дітей». Біля центрального входу діти малюватимуть велетенського голуба, запускатимуть кульки з побажаннями бійцям та робитимуть орігамі-голубів для «Дерева миру». Також для дітей заплановані ігри. Головна мета свята – дозволити дітям через різні ігри та заходи передати своє розуміння миру та підтримати бійців. Також охочі зможуть пожертвувати кошти для потреб армії, для цього поставлять спеціальну скриньку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!