Як пережити 24 лютого та наскільки великими є ушкодження енергетики від атак рф. Підсумки доби

1269 0
Нині 11 лютого та 353 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Міненергетики, Фейсбук

Фото: Міненергетики, Фейсбук

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки у Львівській області лунав тричі. Перший раз о 08:28, відбій о – 12:00, другий – о 13:27, відбій – о 14:41 і третій раз о 16:32, відбій – о 18:33.

Масований ракетний удар по Україні було здійснено під час першої тривоги. Стало відомо про роботу протиповітряної оборони відразу у кількох областях: в Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій. Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив влучання по критичній інфраструктурі міста.

В «Укренерго» повідомили про влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах. Це призвело до перебоїв з електропостачанням.

У «ДТЕК Енерго» поінформували, що унаслідок нічних та денних обстрілів росії постраждали чотири ТЕС, двоє працівників станцій отримали поранення.

За словами мера Віталія Кличка, в небі над Києвом збито ракету, уламки впали у Голосіївському районі і пошкодили авто та дах приватного будинку. Загалом силами ППО в небі над Києвом знищено 10 російських ракет.

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, близько 10:48 на Львівщині спрацювала система ППО. Одна із ворожих ракет впала в Золочівському районі, неподалік села Кізлів. «Ракета окупантів впала біля автобусної зупинки. Не зірвалася. Надзвичайники працюють над її знешкодженням», – зазначив він.

Згодом Козицький додав, що унаслідок ракетної атаки на Львівщині пошкоджено об’єкт критичної енергентичної інфраструктури. В області запровадили графіки погодинних відключень світла. Крім того, ще одна ракета впала неподалік санаторію у Львівському районі. Вибухова хвиля пошкодила вікна будівлі.

Загалом, як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, силами і засобами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога з 71-ої, які ворог запустив по Україні.

Також, за його словами, російські ракети увійшли в повітряний простір Молдови та Румунії. «О 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав», – зазначив він.

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський 10 лютого зібрав Ставку верховного головнокомандувача, на якій говорили про захист ділянок, де тривають активні бойові дії, зокрема в районі Бахмута, Вугледара і Кремінної. Керівництво розвідки доповіло про дії росіян та їхні плани на найближчу перспективу. Також посадовці обговорили забезпечення Сил оборони технікою й боєприпасами та ефективність ППО під час сьогоднішньої ракетної атаки.

За даними Генштабу (станом на 6:00), попри значні втрати, ворог продовжує вести наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Кремінну, Шипилівку і Білогорівку Луганської області та Красну Гору, Бахмут, Іванівське і Парасковіївку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження ворога, а також 5 – по позиціях його ЗРК. Також уражено склад боєприпасів та 3 інших важливих об’єкти противника.

Акцент дня: Чому напередодні 24 лютого не треба себе занурювати в травму знову і знову. Тренерка стійкості за Моделлю стійкості спільнот (Інститут травмостійкості, США) і перекладачка EdCamp Ukraine Наталія Валевська пояснює, що зараз, напередодні 24 лютого, шлях до стресостійкості непростий, але можливий.

«У нас завжди є вибір, де бути увагою, енергією і усвідомленістю. У відчуттях болю й стресу чи відчуттях благополуччя. Другі є в кожному тілі, навіть якщо їх не зразу можливо намацати. Тут потрібна робота. Але вона дає плоди. Так вибудовується стійкість».

Ключові події:

1. Шмигаль назвав збитки української енергосистеми від атак росіян. Пошкоджені майже два десятки енергоблоків українських теплоелектростанцій. Попри цей терор, абсолютна більшість українців залишаються з теплом, водою та світлом. Ремонти тривають, ресурсів для завершення зими достатньо, надходять генератори, а енергетичне обладнання від партнерів уже їде.

Читайте також: Уряд звільнив заступників міністра внутрішніх справ. Що стало причиною звільнень посадовців, не повідомляється;

2. ДБР ТА СБУ проводять обшуки у керівництва Львівської митниці. Це відбувається в рамках кримінального провадження зареєстрованого по факту зловживання владою або посадовим становищем посадовцями Держмитслужби.

Читайте також: У Львові на хабарництві викрили посадовця Податкової. Він щомісяця вимагав та одержував 800 доларів від місцевого підприємця.

А також: Детектив Київського БЕБ попався на хабарі, начальника управління відсторонили. Він займався «кришуванням» грального бізнесу;

3. Дерусифікація в Києві: Чи демонтують пам’ятники Щорсу та Пушкіну. 

Tvoemisto.tv надіслало запит до КМДА з проханням роз’яснити, у чому проблема прибрати їх з публічного простору.

На цю ж тему: Київ звернувся до Мінкульту щодо перенесення могили Ватутіна з Маріїнського парку. Пам’ятник радянському генералу прибрали, але його могила поки залишається у центрі столиці;

4. Львів’яни домоглися скасування дозволу на будівництво багатоповерхівки на вулиці Тернопільській. Суд скасував видані виконкомом містобудівні умови.

Читайте також: У Львові збудують багатоповерхівку з вбудованими офісами та підземним паркінгом. Також неподалік планують облаштувати громадський простір із дитячим майданчиком;

5. Лижні перегони та вистава «Захар Беркут». Куди піти у Львові на вихідні. Пропонуємо підбірку подій;

На цю ж тему: Львів’ян запрошують на виставку «Натхненні Пінзелем у Годовиці». Експозицію склали 35 творів живопису та скульптури авторства 35 відомих українських митців.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!