У Брюховичах облаштують дитячий реабілітаційний центр, де застосовуватимуть кінну терапію

950 0
Наразі тривають напрацювання проєктно-кошторисної документації.
Фото умовне

Фото умовне

У Брюховичах, що біля Львова, у будівлі, яка перебуває на балансі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» планують створити дитячий реабілітаційний центр. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

«У будівлі, яка перебуває на балансі нашої лікарні, на першому етапі плануємо облаштувати відділення нейрореабілітації на 50 ліжок, відділення реабілітації дітей після травм та з ортопедичною патологією на 30 ліжок, відділення реабілітації дітей з хронічними респіраторними захворюваннями на 10 ліжок, відділення довготривалої реабілітації і паліативної допомоги на 10 ліжок. Наразі 700 дітей в області потребують такої реабілітації», – зазначив директор «Охматдиту» Дмитро Квіт.

Читайте також: Школа в Брюховичах. Стало відомо, скільки ще потрібно коштів, аби вона запрацювала 

За його словами, у планах також будівництво басейну і запровадження іпотерапії – методу лікування, заснованого на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди. Наразі тривають напрацювання проєктно-кошторисної документації. 

Нагадаємо, що слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віталій Радченко скасував арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 гектари та будівлю недобудованої школи в Брюховичах.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!