У будинках на Стрийській, які постраждали від ракетної атаки у липні, встановили дерев’яні вікна

653 0
Оскільки будинки є пам’ятками архітектури, то встановлюють лише дерев’яні вікна.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові на вул. Стрийській тривають відновлювальні роботи у 17 будинках, які постраждали від ракетного обстрілу 6 липня. Зокрема, триває ремонт дахів і монтаж вибитих вікон. Оскільки будинки є пам’ятками архітектури, то встановлюють лише дерев’яні вікна. Роботи відбуваються за кошти міського бюджету. 

Джерело: пресслужба ЛМР. 

«Від ракетного обстрілу 6 липня найбільшої шкоди зазнав комплекс з 17 будинків на вул. Стрийській. Будинки є пам’ятками архітектури. Умовно ці будинки ми поділили на дві частини – це 13 будинків, де мешканці продовжують жити, і 4 будинки, які є поруйнованими. У цих 13 будинках було вибито 506 вікон. Оскільки будинки є пам’ятками, то тут можна встановлювати лише дерев’яні вікна. Відтак, щоб пришвидшити роботи із замовленні і встановлення віконних конструкцій, ми прийняли рішення, щоб районні адміністрації стали замовниками цих робіт. Роботи з монтажу вікон вже розпочалися. Перші 36 вікон вже встановлено. Впродовж наступного тижня привезуть наступні партії вікон і проводитимуть монтаж», – повідомив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, заступник з економічного розвитку.

Читайте також: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

За його словами, також у цих будинках триває ремонт дахів. На сьогодні покрівлі тут відремонтовано, в середньому, на 80%. До 15 вересня роботи по дахах планують завершити.

Натомість у 4 будинках, які найбільше постраждали – вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, паралельно тривають аварійні і проєктні роботи.

Нагадаємо, 6 липня відбувся наймасштабніший обстріл Львова. Як наслідок 10 людей загинуло, 48 отримали травми. Зокрема, на вул. Стрийській було пошкоджено 17 будинків (з яких 4 будинки – на вул. Стрийській, 62, 64, 66, 68 практично зруйновані); пошкоджено  17 дахів і вибито приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев’яні. Станом на сьогодні 46 мешканців будинків на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 отримуватимуть з міського бюджету компенсацію на оренду житла. Місячна сума становить 537 тис. грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!