У День закоханих РАЦСи працюватимуть у подовженому та спрощеному режимі

834 0
Мін’юст цьогоріч знов продовжує роботу РАЦСів у День закоханих. Проєкт «Кохання переможе» передбачає, що 14 лютого 3 відділи державної реєстрації актів цивільного стану Київщини працюватимуть у подовженому режимі.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Міністерство юстиції уп’яте поспіль реалізує на Київщині й в країні загалом проєкт подовженої реєстрації шлюбів у День закоханих. 14 лютого усі охочі можуть подати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) і зареєструвати шлюб у день звернення. Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.
 

На Київщині учасниками проєкту "Кохання переможе" Мін’юст визначив 3 відділи держреєстрації актів цивільного стану, які працюватимуть у подовженому режимі:

  • Печерський відділ ДРАЦС: м. Київ, вул. Цитадельна, 7/10.
  • Бориспільський відділ ДРАЦС: м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 45.
  • Броварський відділ ДРАЦС: м. Бровари, вул. Київська, 155.

 

Читайте також: Київ зі світлом, але за виключення декількох районів

Хоча шлюб можуть зареєструвати у день звернення, закохані можуть завчасно подати заяви і призначити бажаний час реєстрації 14 лютого.

Особливий порядок створення сім’ї у День закоханих Мін’юст започаткував 5 років тому. Раніше проєкт називався "Кохання поза часом", цьогоріч назва — "Кохання переможе". Передбачено, що 14 лютого прийом заяв та проведення державної реєстрації шлюбу триває не до встановленого робочого часу, а пізніше. У довоєнні роки у День Св. Валентина ДРАЦСи, які були учасниками проєкту, працювали до 00.00. Цьогоріч шлюби у трьох визначених відділах ДРАЦС на Київщині реєструватимуть з 08:00 до 20:00. Інші відділи працюватимуть у звичайному режимі.

Ігор Ющенко

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!