У День Збройних Сил у Львові встановлять пам’ятну таблицю Герою Тарасу Матвіїву

1759 0
Меморіальна дошка з’явиться на фасаді факультету, де навчався Тарас.
Фото: Євромайдан SOS

Фото: Євромайдан SOS

У День Збройних Сил України, 6 грудня у Львові встановлять пам’ятну таблицю Герою України Тарасу Матвіїву. Дошка з’явиться на фасаді будинку №49 на вул. Ген. Чупринки. У цій будівлі розташований факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка, де навчався Тарас.

Читайте також: На війні на Донбасі загинув 30-річний лейтенант Тарас Матвіїв

Відкриття відбудеться у понеділок о 14:00 год, повідомляють в ЛМР.

Нагадаємо, молодший лейтенант Тарас Матвіїв загинув увечері 10 липня торік, коли бойовики обстріляли українські позиції в районі села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Тарас Матвіїв витягнув двох своїх бійців назовні й відніс у безпечне місце. У цей час ще одна міна впала на позицію й осколками смертельно поранила Тараса.

Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 на Волині, але з дитинства мешкав у Жидачеві Львівської області. Навчався у Жидачівській школі №1, закінчив факультет журналістики ЛНУ імені Івана Франка, був кореспондентом ТРК «Ера» (2011-2012) та телеканалу TVi (2012—2013), блогером у низці видань, зокрема, «Дивись.Інфо», LB.ua, «Львівська мануфактура новин».

Улітку 2015 року став добровольцем Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», воював у Пісках. Активний учасник Революції гідності у складі 3-ї сотні Самооборони Майдану. Згодом став співкоординатором «Пошукової ініціативи» (організації, що розшукувала зниклих людей під час Революції гідності), членом ГО «Українська галицька асамблея», засновником ГО «Народний легіон», активістом руху «Стоп лісоцид».

Читайте також: Львів'янин Тарас Матвіїв псмертно став номінантом волонтерської премії

У вересні 2018 року вступив на курси лідерства НАСВ ім. Петра Сагайдачного, де отримав військове звання молодшого лейтенанта. З грудня 2019 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира взводу у 24 ОМБр. Виконував завдання на взводному опорному пункті «Сармат».

Загинув 10 липня 2020 року, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині. Після прощання у Києві на Майдані Незалежності та у Львові, похований в Жидачеві.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!