У деяких районах Львова посилять звук сирен та встановлять додаткові

1171 0
Цьогоріч на розвиток та удосконалення системи оповіщення у міському бюджеті передбачили 4,7 млн грн.
Фото: Gettyimages

Фото: Gettyimages

У Львові затвердили Програму вдосконалення і розвитку місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення Львівської МТГ на 2023-2026 роки.  Програма передбачає модернізацію та розвиток системи оповіщення на території Львівської громади. Термін дії попередньої аналогічної програми закінчується в цьому році. Відповідне рішення сьогодні прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР. 

Як зазначили в управлінні надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР, на території громади модернізуватимуть місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення населення. Зокрема, йдеться про розвиток мережі волоконно-оптичних ліній зв’язку, встановлення комплектів універсальних блоків оповіщення, заміну старих електромеханічних сирен на нові тощо.

Читайте також: В Україні завершили тестування системи оповіщення

«Наприклад, нові волоконно-оптичні лінії зв’язку плануємо прокласти від центральної частини міста по вул. Личаківській до Меморіального комплексу, щоб поставити там такі ж вуличні гучномовці, які є у центрі. А також від кільця на пр. Чорновола по вул. Липинського до Галицького перехрестя. У цих районах озвучування треба посилити. Також ще в цьому році плануємо влаштувати додаткові механічні сирени на вулицях Старознесенській, Богданівській та Плуговій.  Через те, що старі системи виходять з ладу, будемо  змінювати їх на нові, теж механічні. Також у населених пунктах Львівської МТГ планується встановити понад 20 комплектів універсальних блоків оповіщення», - повідомляє пресслужба ЛМР.

Додамо, що загалом з початку повномасштабного вторгнення росії до України у Львівській громаді встановили 22 комплекти універсальних блоків оповіщення. Вони відтворюють звук сирени та текст зі зверненням. На території міста встановлені 8 електронних сирен, придбали також 11 автомобільних комплектів гучномовного оповіщення. Загалом у Львові є 18 таких комплектів. Додатково встановили 6 електромехінічних сирен. Сьогодні їх є 77. Для населених пунктів Львівської громади придбали 23 системи оповіщення».

Читайте також: Змінювати сигнал нових оповіщень про загрози на Львівщині не будуть

Цьогоріч на розвиток та удосконалення системи оповіщення у міському бюджеті передбачили 4,7 млн грн.

Нагадаємо, що у вересні на Львівщині почали тестувати нову систему оповіщень про загрози, однак люди скаржилися, що вона має досить специфічний та гучний звук. У коментарі Tvoemisto.tv речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев повідомляв, що змінювати цей сигнал не будуть. Такий сигнал потрібен для того, щоб розрізняти його з-поміж усіх інших сповіщень у телефоні, тому він і надалі таким залишиться.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!